DFBW 2012

Elk jaar wordt in Dongen de DFBW gehouden. Dit wedstrijdevenement wordt georganiseerd door Ineke Blokland. dfbw2012De bodypainters werken volgens een thema aan hun eigen creatie. Het thema dit jaar was de onderwaterwereld. Tijdens deze wedstrijden waren ook Nick en Brian Wolfe aanwezig, gerenomeerde wereldkampioenen uit de USA.

Painter : Vivi Hopman

Model : Marianne van Thienhoven

 

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor DFBW 2012

Serious Request 2011

serious-1

Serious Request van radio 3FM is een bekend evenement waarbij 3 DJ’s 6 dagen zonder eten in een glazen huis 24 uur per dag radio maken. Dit allemaal ten behoeve van het Rode kruis. Dit jaar was het thema “This one is for the mama’s”. Moeders in ontwikkelingslanden hebben het niet makkelijk, ze staan vaak alleen voor de opvoeding van de kinderen.

Om dit goede doel te steunen heb ik voor de veiling van Serious Request een bellypaint/upperpaint ter beschikking gesteld. De hoogste bieder heeft gekozen voor deze afbeelding.

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Serious Request 2011

Maskerade 2011

Maskerade is een bodypaintevenement op europees niveau. Deelnemers uit Duitsland, bodypaint-2  België, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland strijden om de eretitels binnen verschillende categorieën, Dit jaar heb ik bij Maskerade meegedaan in de categorieën Bellypaint en Bodypaint met spons en penseel. Het thema was memories. Bij de bellypaints had ik de 6e plaats behaald en bij de bodypaints de 11e plaats.

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Maskerade 2011

Workshop Clelia Marsadie 2011

resume-1Clelia Marsadie is één van de topgrimeurs van Cirques du Soleil Canada. Ze is afkomstig uit Montreal, Canada. Clelia is uiteraard zeer bekend met de ontwerpen die gebruikt worden bij Cirques du Soleil. Wat opvallend is dat ze heel gedetailleerd blend naar alle vormen van het gezicht. Bij de neusvleugels kan zij al drie lagen over elkaar heen blenden om zo die sprekende gezichten te krijgen waar Cirques du Soleil om bekend staat.

Dit was voor mij de eerste keer dat ik leerde schminken met schmink op een creme-basis. Het grote voordeel is dat deze schmink heel goed en lang bewerkbaar is. En nadeel is dat deze schmink dus niet echt droogt en dus makkelijk af geeft.clelia-2

Ze heeft ons begeleid in het maken van een eigen ontwerp. Zie hier mijn ontwerp.

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Workshop Clelia Marsadie 2011

Herpetofauna 2011

herpetofauna-1Stichting herpetofauna is in 2008 opgericht en heeft als belangrijkste doelstelling het beschermen van reptielen en amfibieën evenals hun directe leefomgeving. In september wordt er jaarlijks een evenement georganiseeerd ten behoeve van deze stichting. Ik heb als vrijwilliger mijn bodypaintwerk aangeboden voor dit evenement. Het model was een betalende klant, de opbrengst was volledig voor Stichting Herpetofauna. Ik heb mij laten herpetofauna-2inspireren door gecko’s. Het evenement werd gehouden in de Vlindertuin De Berkenhof in Kwadedamme, een geweldige ervaring om tussen de rondvliegende vlinders te painten.herpetofauna-3

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Herpetofauna 2011

Workshop Nick & Brian Wolfe 2011

nick&brian-1

Deze workshop van de wereldberoemde schminkbroers was een vervolg op de eerste workshop in 2010. In deze workshop zijn de technieken nog meer verfijnd, hebben we nog meer schminktips gekregen. We zijn dieper ingegaan op het maken van tribels, het gebruiken van de kin als paintgebied en we hebben geleerd om heel natuurgetrouw ogen na te painten. Het was een inspirerende dag.

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Workshop Nick & Brian Wolfe 2011

Dongense Face&Bodypaintwedstrijden 2011

dfbw-1Voor het eerst heb ik meegedaan aan fullbodypaintwedstrijden. Het thema was “kinderboeken”. Ik heb mij laten inspireren door Ingrid en Dieter Schubert. Als hoofdthema had ik het prentenboek Platvoetje uitgekozen en als subthema het prentenboek Mijn Held.dfbw-2

De heldere kleuren in mijn ontwerp hebben veel lof gekregen van de jury.

Ik heb met trots (voor een 1e bodypaintwedstrijd) de 2e prijs gewonnen.

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Dongense Face&Bodypaintwedstrijden 2011

Maskerade 2010

maskerade-1Maskerade is een bodypaintwedstrijd op europees niveau. De deelnemers komen uit Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Nederland. Ik heb meegedaan aan de categorie Bellypainten. Het thema was “Illusie”. Ik heb mij laten inspireren door de chalk-art-kunstenaars uit Amerika. Zij weten op een scherpzinnige manier diepte in hun tekeningen te krijgen. Ook heb ik mij laten inspireren door Dali. Hij wist onwerkelijke combinaties in zijn schilderijen tot leven te brengen. Ik heb met trots de 7e plaats weten te behalen.

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Maskerade 2010

Bellypaint met Xandra Brood 2010

xandra-1Op zaterdag 4 september was in Breda de aftrap voor de Estafette voor wereldmoeders van Simavi. In Breda werd er een poging gedaan om zo veel mogelijk zwangere buiken op de foto te krijgen om aandacht te vragen voor de erbarmelijke omstandigehden waarin veel (aanstaande) moeders verkeren tijdens hun zwangerschap en/of bevalling. Helaas sterft er ergens op de wereld één vrouw per minuut aan haar zwangerschap of bevalling. Er waren ruim 100 zwangere vrouwen aanwezig. Voor de echte kick-off heeft Xandra Brood samen met mij de buik van Dominique beschilderd. Ik heb Xandra op weg geholpen met de technieken voor het bellypainten en tijdens de bellypaint heb ik haar geholpen met painten. Het was een groot succes.

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Bellypaint met Xandra Brood 2010

Moedernacht Breda 2010

In de nacht van 8 op 9 mei staat Meijan in het stadhuis van Breda bellypaint-2te bellypainten voor het goede doel. In deze nacht proberen we de aandacht te vestigen op de sterfte onder de zwangere vrouwen in de wereld. Elke minuut sterft er namelijk een vrouw tijdens haar zwangerschap of bevaling. Meijan gaat proberen zoveel mogelijk belly’s te painten om dit goede doel te steunen, dit natuurlijk allemaal op non-profit-basis. Misschien is er nog plek voor uw belly……………… Kijk vooral op de site van de moedernacht.

Posted in Geen categorie | Reacties staat uit voor Moedernacht Breda 2010